MEHANIČNA DELAVNICA

MEHANIČNA DELAVNICA

Ob vašem naslednjem obisku vam podarimo
BREZPLAČEN PREGLED VOZILA V 30 KONTROLNIH TOČKAH.

MEHANIK K VAM NA DOM!

MEHANIK K VAM NA DOM!

Z željo po vaši maksimalni ugoditvi smo v podjetju zagnali projekt MEHANIK K VAM NA DOM. V primeru, da ne najdete časa za obisk servisa ste lahko BREZ SKRBI, ker za vse POSKRBIMO MI. Kako? Po vaše vozilo pridemo na dogovorjeno lokacijo, pri nas opravimo mehanični poseg v vozilo in vam nato vozilo dostavimo nazaj.

VARNO SE ZAPELJITE NA CESTO!

VARNO SE ZAPELJITE NA CESTO!

KOT NAŠA ZLATA STRANKA STE DELEŽNI PREMIUM IZKUŠNJE!

KOT NAŠA ZLATA STRANKA STE DELEŽNI PREMIUM IZKUŠNJE!

V letu 2020 je naše podjetje postalo bogatejše za storitve mehanične delavnice in vulkanizerstva. Našim zlatim strankam želimo ponuditi premium kakovost in strokovnost. Naša mehanična delavnica nudi zaokrožen nabor storitev za vzdrževanje vašega vozila.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
MEHANIČNA DELAVNICA
MEHANIČNA DELAVNICA
MEHANIK K VAM NA DOM!
MEHANIK K VAM NA DOM!
VARNO SE ZAPELJITE NA CESTO!
VARNO SE ZAPELJITE NA CESTO!
KOT NAŠA ZLATA STRANKA STE DELEŽNI PREMIUM IZKUŠNJE!
KOT NAŠA ZLATA STRANKA STE DELEŽNI PREMIUM IZKUŠNJE!
previous arrow
next arrow

SKUPAJ VERJMAMO V

USPOSOBLJENOST AVTOSERVISERJEV

Pokličite za naročilo servisa

Vrhunska oprema
Najsodobnejša diagnostična oprema in vrhunsko orodje.
Znanje in izkušnje
Za vaše vozilo bodo poskrbeli naši strokovno usposobljeni serviserji, ki s stalnim dodatnim izobraževanjem zagotavljajo kakovostno in strokovno izvedbo storitve.
Skrbno izbrani nadomestni deli
Uporaba KVALITETNIH NADOMESTIH DELOV za povečanje vaše varnosti na cesti. (Originalni rezervni deli in strokovna montaža)

Dobro vzdrževano vozilo pomeni varnost za vas in za vaše bližnje. Vabljeni ste na pregled vozila, da ugotovimo, kako lahko povečamo vašo varnost.

https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/Hitri-servis-10-1280x640.jpg

PREGLED IN OCENA STANJA VAŠEGA JEKLENEGA KONJIČKA

Za zagotavljanje najvišje varnosti v cestnem prometu je potreben pregled vašega vozila. Na podlagi 30 kontrolnih točk vam ob vsaki PREMIUM MEHANIČNI STORITVI podarimo BREZPLAČEN PREGLED VAŠEGA JEKLENEGA KONJIČKA.
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20201102_182806-1280x640.jpg

SERVISER NA DOM

Pri današnjem hitrem toku življenja vam lahko mehanični posegi v vozilo prestavljajo nepotrebno izgubo časa in energije.

Si lahko predstavljate, kako bi vam bilo vse olajšano, če bi dobili SERVISERJA NA DOM, ki bi uredil vse na mesto vas?

JA, prav čisto VSE!

Naša storitev SERVISER NA DOM vključuje prevzem vozila na dogovorjenem mestu, poskrbimo za nadomestno vozilo, vaše vozilo odpeljemo v našo servisno delavnico in po opravljenem servisu vam vozilo dostavimo na dom.

PONUDBA STORITEV

https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/Hitri-servis-5-1280x640.jpg

HITRI REDNI SERVIS VOZILA

Želite podaljšati življenjsko dobo vašega vozila?
Z (hitrim) rednim servisom vozila in rednim vzdrževanjem vozila boste to dosegli.

VELIK SERVIS VOZILA

Znano je dejstvo, da se čez čas sestavni deli vozila obrabijo. V servisni knjižici vašega vozila so navedeni točno določeni servisni intervali. Vsaka znamka vozila ima svoje priporočene intervale servisa, ki jih je potrebno upoštevati, saj s tem preprečimo morebitne okvare in velike stroške popravila.
Z rednim servisom in vzdrževanjem vozila boste to dosegli. Priporočljivo je redni servis opraviti med 15.000 in 20.000 prevoženimi kilometri.
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210120_192250-1280x640.jpg
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20201107_004454-1280x640.jpg

MENJAVA ZAVORNIH OBLOG IN KOLUTOV

Za ohranjanje varnosti v cestnem prometu je bistvenega pomena vzdrževanje zavornega sistema vozila. Ključni del pri vzdrževanju tega sistema je menjava zavornih oblog. Menjava zavornih oblog spada tudi v sklop (hitrega) rednega servisa.

MENJAVA POGONSKEGA JERMENA

Ste ljubitelj dinamične vožnje? Potem VAM TOPLO PRIPOROČAMO preventivni pregled obrabe pogonskega jermena (in izgube tehničnih lastnostih). Kadar pride do obrabe pogonskega jermena in se le ta strga, pride do poškodb na motorju (uničenje ventilov, uničenje bata itd.) in ogromna obremenitev za vašo denarnico.
V našem avtocentru vam toplo priporočamo, da se pogonski jermen menja na 100.000 – 120.000 km.
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210120_193350-1280x640.jpg
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/Hitri-servis-3-1280x640.jpg

MENJAVA OLJA V AVTOMATSKEM MENJALNIKU

Avtomatski menjalniki postajajo vedno bolj priljubljeni na Evropskem trgu. Z njihovim hitrim razvojem in večjo učinkovitostjo pa se dan danes srečujemo z raznovrstnimi okvarami zaradi česar je vzdrževanje avtomatskega menjalnika ključnega pomena. V vzdrževanje je vključena tudi redna menjava olja in filtra menjalnika. Proizvajalci predpišejo servisni interval menjave olja za avtomatski menjalnik.

POPRAVILO IN ZAŠČITA PODVOZJA

Strokovni pregled in zamenjava posameznih sklopov podvozja, ko nastopi obrabljenost, zračnost ali poškodba. Da bo storitev opravljena res popolno, poskrbimo za pregled izpušnega sistema in spodnjih karoserijskih delov na vozilu (po potrebi jih tudi zaščitimo).
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210121_110816-1280x640.jpg
https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210121_110340-1280x640.jpg

DA BO RES VSE NA ENEM MESTU

- ČIŠČENJE DPF FILTRA
- ZAMENJAVA TURBO POLNILNIKA
- ZAMENJAVA INJEKTORJEV
- VISOKOTLAČNE ČRPALKE
- DIAGNOSTICIRANJE NAPAK
- OBNOVA MOTORJA

Poskrbimo tudi za vsa ostala avtoservisna popravila (zamenjava žarnice, akumulatorja, brisalcev, itd...)

Imate vprašanje?

Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!

Svetovanje

Naročite klic našega mehanika

  * Polja, označena z zvezdico, so obvezna.

  Kaj Pravijo Naše Stranke

  “g. GREGOR, ZELO SVA VAM HVALEŽNA ZA VSE, RES STE SUPER EKIPA VREDNA ZAUPANJA, SREČNO ŠE NAPREJ… TO JE BILA RES NAŠA/ VAŠA ZMAGOVALNA POTEZA ? SE VIDIMO…. Nakup avtomobila je zame osebno zelo stresno, to je investicija, ki jo vlagaš za nekaj let in seveda si vsak želi za dobro ceno le najboljše… Zaslediva avto, ki naju zanima, se dogovorimo za ogled, prideva v ŠAH-MAT… Prvi vtis…sproščeno, prijazno- domače, kot bi prišel k prijatelju, hkrati pa tako profesionalno ???? Na dvorišču naju pričaka tudi, zdaj že naš, lepotec, urejen kot bi bil čisto nov!!! Tukaj ni skrivnosti, vse ti postrežejo dobesedno na dlani, z vsemi dokazili. Vsak zaposlen svojo funkcijo opravlja 1000% Vašo hišo bova vsem toplo priporočala za kakršnokoli storitev. “
  Mateja Hrovat
  11. december 2020

  “Najlepša hvala ekipi Avtocenter Šahmat za vsa trud in enkratno presenečenje v teh nenormalnih razmerah! ??? Profesionalci v pravem pomenu besede – odnos, delo, storitev! ? Z Matejem se bova z veseljem vračala k vam tudi če ste na drugem koncu Slovenije?
  Ostanite takšni kot ste – NAJBOLJŠI v tem kar počnete????“

  Rebecca Kavčič
  03. december 2020
  “Z besedami težko opišem vaš profesionalen in korekten odnost, ki ga imate do strank.?? Vozilo ki sem ga naročil pri vas je res 1A! Vozilo je točno tako kot ste rekli da bo, brez napak in v odličnem stanju! 100% lahko zagotovim, da to ni zadnjič da sem pri vas koristil kakršnekoli usluge. Z velikim veseljem vas bom priporočal vsem svojim znancem, ki se bodo odločili za uvoz oz. za čiščenje svojega jeklenega konjička. Želim vam veliko uspehov tudi v prihodnje in čim več zadovoljnih strank. (glede na svojo izkušnjo sem prepričan, da bo le-teh veliko). “
  Janez Meglic
  08. oktober 2020

  “Zelo težko je najti poštene ljudi v tem svetu prevar, saj trg rabljenih avtomobiliv je prav to – v večini primerov., vendar ne v primeru AC Šahmat. Gregor pove vse o vozilu, vse je transparentno, ni skrivalnic. Z ženo sva takoj začutila, da je Človek z veliko začetnico in resnično mu želiva veliko uspehov v prihodnje.
  Hvala bogu, da sem kupil avto pri vas.“

  Cuba Slikar
  13. september 2020

  “Hvala za vaš trud, potrpežljivost in profesionalen odnos. Pri vas je res čutiti, da kar delate,delate s srcem in s ciljem da kupec od vas odide zadovoljen in s takšnim avtom kot si ga je zaželel. Hvala za vse odgovore na 1001 vprašanje in hvala ker ste našli najboljšo možno rešitev zame.
  Sedaj ne dvomim da ste bili moja najboljša izbira za nakup avta pri vas. Zelo zadovoljna in brez dvoma se kmalu vidimo. “

  Ana Škoberne
  15. avgust 2020

  “Res bi pohvalila celotno osebje za potrpežljivost, za lep pristop za pogostitev ,sem zelo vesela da sem kupila pri vas avto in ja tud drugim priporočam ce si zelijo kakovosti in lepega sprejema in seveda dober avto. Hvala vam ekipa pa se naprej veliko uspeha ?“

  Jasmina Mulec
  27. julij 2020

  “Zelo zadovoljen z vsemi storitvami“

  Igor Kmetič
  09. julij 2020

  “Pozitivno presenečen nad odzivnostjo in ponudbo. Vse je transparentno in sama usluga na vrhuncu.
  Priporočam vsem, ki se odločajo za nakup rabljenega avtomobila!“

  Robert Horvat
  25. junij 2020

  “Prijazni, odzivni in kooperativni. Priporočam!“

  Gaj Rak
  22. junij 2020

  “Pozdravljeni, moj mož zelo zadovoljen z vozilom, ki ga je kupil v podjetju Šahmat. Želim vam še veliko zadovoljnih strank..☺“

  Andreja Pirc Korat
  30. maj 2020

  “Super zadovoljna z nakup auta pri AC ŠahMat. Strokovni, prijazni in pripravljeni odgovarjati na vsa vprašanja. ??
  Res ti dajo občutek da si ti kot stranka na prvem mestu.??
  Se bomo še vrnili.
  Zame je bila vsekakor ZMAGOVALNA POTEZA!?“

  Valentina Vučak
  05. marec 2020

  “Zelo zadovoljni z nakupom avtomobila. Na prvem mestu jim je zadovoljna stranka, za kar se zelo potrudijo. Vsekakor bi priporočila vsakemu. ??? Le tako naprej, zagotovo se še vidimo ?“

  Nina Korošec
  18. februar 2020

  “Izredno prijazni, gostoljubni. Zagotovo se še vidimo.“

  Alja Vede Burkelc
  17. januar 2020

  “Odlični!
  Nadvse prijazni, dostopni, strokovni in ustrežljivi. Prostori so izredno urejeni in cisti. Uredili so vse potrebno, vse smo se lahko dogovorili in upostevali so tudi moje zelje.
  Kot stranka sem izredno zadovoljna in bi jih priporocila cisto vsakemu?“

  Katarina Miklavžina
  29. december 2019

  “Nikjer drugje niso toliko prijazni, gostoljubni, strokovni, res vse naredijo za stranko, presenečena zelo.. Z nakupom sva s partnerjem zelo zadovoljna ?? le tako naprej Šahmat, odlični ste, veliko poslovnih uspehov še naprej?“

  Josephine Lusavec
  07. december 2019

  “Zelo dobra izkušnja z nakupom, kjer se res zelo prilagodijo stranki ??“

  Irena Klenovšek
  06. december 2019

  “Izredno gostoljubni, prijazni in strokovni. Priporočam!“

  Miha Starič
  05. december 2019

  “Zelo prijazni in ustrezljivi. vse se da dogovorit in uredit na enem mestu. Z avtom, ford mondeo pa sem zaenkrat zadovoljen. Fantom vse pohvale še posebej gregorju. Veliko srece in uspeha še naprej.“

  Leon Kolman
  24. november 2019

  “Prijazni, ustrežljivi.. Bili smo zelo zadovoljni.
  Priporočam!“

  Petra Beker
  11. november 2019

  “Najprej sem opazil, da zagotavljajo odlično ponudbo. Ko je prišel dan za ogled in prevzem vozila sem bil prevzet nad osebno zavzetostjo in popolno uslugo. Priporočam vsem, ki želite nekaj več od rabljenega avtomobila in to za zelo konkurenčno ceno.“

  Franci Urankar
  31. oktober 2019

  “Priporocam nakup vozila v AC Sahmat!“

  Rob Ert
  25. oktober 2019

  “Prijazno osebje, ki je pripravljeno prisluhniti potrebam stranke. Z nakupom sem zelo zadovoljen in vem, da naslednji avto kupim pri tej hiši. Priporočam! ?“

  Rok Klančnik
  19. oktober 2019

  “Zaupanja vredna avto hisa, hitri, prijazni, zaupanja vredni… vse pozitivno
  PRIPOROCAM ?
  Zelo prilagodljivi individualnim zahtevam stranke ? bili so moja zmagovalna poteza! ?“

  Darja Ožek
  18. september 2019

  “Super izkušnja pri nakupu avta. Korektni, hitri, vse se da zmenit. Zelo zadovoljen z nakupom?“

  Manuel Podmenik
  09. september 2019

  “Odlicna izkusnja z avtohiso. Prijazno in korektno delo ter osebje. Priporocam!!!“

  Miha Kladnik
  29. avgust 2019

  “Strokovno, vse uredijo na enem mestu, kvalitetno in cenovno ter zelo prijazni!!!! ??“

  Simona Hertiš
  06. avgust 2019

  “top avti, odlicna postrežba?“

  Tilen Zore
  29. julij 2019
  https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2020/11/Logo-3.png
  https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2020/10/nagrada.png
  Podjetje
  AC ŠAHMAT, družba za motorna vozila, d.o.o.
  Podkraj 23, 1430 Hrastnik
  Davčna številka: SI 40081575
  Matična: 8393818000
  TRR: IBAN SI56 6100 0002 1522 125
  Povežite se z nami
  +386 31 672 910

  Veseli smo vsakega nasveta za izboljšanje naših storitev in zanimivega vprašanja.

  https://www.ac-sahmat.si/wp-content/uploads/2020/11/NagradaInLogo.png

  ©2021 Avtocenter Šahmat. Vse pravice zadržane | Piškotki, zasebnost in pogoji uporabe | Izdelava spletnih strani

  Ob pritisku na zavorno pedal se skozi zavorni sistem zgodi proces zaviranja vozila. Ploščice začno pritiskati na zavorne diske, ki povzročijo, da se prične proces zaviranja. Trenje ob zaviranju povzroči obrabo zavornih ploščic kar vpliva na celotni zavorni sistem. Potrebno je redno pregledovanje stanja diskov, čeljusti, bobnov in zavorne tekočine.

  KDAJ VESTE, DA JE ČAS ZA MENJAVO ZAVORNIH PLOŠČIC?

  Kadar začutite vibracije v pedalu in zaviranje postane hrupno, grobo, s cvilečim zvokom. Samo pedalo postane nizko, trše ali pa v nekaterih primerih mehkejše. Odzivni čas zavor in zavorna pot se podaljšata kar je v nepredvidljivih situacijah na cesti lahko smrtno nevarno. Vozilo postane nestabilno zaradi zanašanja in to se čuti na volanu kot vibracije. V primeru ugotovitve katerega od zgoraj naštetih znakov vam priporočamo, da zaradi svoje varnosti takoj obiščete avtomehanika.

  Pri velikem servisu pride do zamenjave kompleta zobatega jermena in vodne črpalke, kompet mikro jermena in hladilne tekočine. Razlike med dizelskim in bencinskim motorjem ni, je pa razlika, če je verižni pogon namesto zobatega jermena.

  • ŽE OD *CENA* + NAPIS DA NISO VKLJUČENI DELI V NJO*

  Ob pritisku na zavorno pedal se skozi zavorni sistem zgodi proces zaviranja vozila. Ploščice začno pritiskati na zavorne diske, ki povzročijo, da se prične proces zaviranja. Trenje ob zaviranju povzroči obrabo zavornih ploščic kar vpliva na celotni zavorni sistem. Potrebno je redno pregledovanje stanja diskov, čeljusti, bobnov in zavorne tekočine.

  KDAJ VESTE, DA JE ČAS ZA MENJAVO ZAVORNIH PLOŠČIC?

  Kadar začutite vibracije v pedalu in zaviranje postane hrupno, grobo, s cvilečim zvokom. Samo pedalo postane nizko, trše ali pa v nekaterih primerih mehkejše. Odzivni čas zavor in zavorna pot se podaljšata kar je v nepredvidljivih situacijah na cesti lahko smrtno nevarno. Vozilo postane nestabilno zaradi zanašanja in to se čuti na volanu kot vibracije. V primeru ugotovitve katerega od zgoraj naštetih znakov vam priporočamo, da zaradi svoje varnosti takoj obiščete avtomehanika.

  Sestavni del delovanja motorja je zobati jermen. Njegova funkcija je, da skrbi za pogon odmičnih gredi. Čez čas pride do njegove obrabe zaradi česar je potrebna redna menjava le tega. Menjava zobatega jermena je tudi pomemben del velikega servisa. Pri obrabi pride do izgube stabilnosti nateznih vlaken, ki nato postopoma odpovejo.

  • ŽE OD *CENA* + NAPIS DA NISO VKLJUČENI DELI V NJO*

  Automatic Transmission Fluid ali ATF olje je tekočina, ki omogoča mazanje in zmanjšuje trenje med deli v samodejnem menjalniku. Njegovi glavni dve nalogi sta hlajenje menjalnika in zaščita pred korozijo ter obrabo. ATF olje mora dosegati optimalno viskoznost v vseh pogojih (od hladnih temperatur do visoko delovnih temperatur).

  Si želite prihraniti stroške in poskrbeti, da se zaradi viskoznosti olja v samem avt. menjalniku ne začno krušiti kovinski delci, ki nato potujejo v hladilni sistem? PREPROSTO! PRAVOČASNO PRIDITE NA MENJAVO OLJA V AVTOMATSKEM MENJALNIKU!

  *ŠE DODAJ BESEDILO- VPRAŠAJ GREGORJA*

  1. Uganete kateri filter je tisti pri katerem se čistijo umazani delci iz zraka, ki prihajajo v motor? Tako je, prav ste uganili! To je ZRAČNI FILTER.

  Če se vam bo zgodilo, da boste kar naenkrat imeli TEŽAVE Z VŽIGOM AVTOMOBILA, VEČJO PORABO GORIVA, ZMANJŠANO MOČ POSPEŠEVANJA in ČE SE VAM BO PRIŽGALA LUČKA ZA NAPAKO MOTORJA boste lahko posumili tega krivca. Ob vašem sumu čimprej obiščite strokovnega avtomehanika, ki vam bo opravil kvalitetno diagnostiko vozila.

  Priporočljiva menjava zračnega filtra je ob vsaki menjavi olja.

  2. KABINSKI ZRAČNI FILTER je tisti, ki poskrbi za vaše ugodje med vožnjo. Njegova funkcija je, da odstranjuje umazanijo iz zraka, ki ga med vožnjo vdihavamo v avtomobilski kabini.

  Če se vam bo zamašil kabinski zračni filter boste to prepoznali preko zraka iz ventilatorja saj bo ta imel neprijeten vonj, ventilator bo proizvajal pretiran zvok in delal bo z zmanjšanjo močjo (v hladnem in deževnem vremenu ne bo dovolj močan, da bi vam odrosil vetrobransko steklo).

  Kabinski filter je priporočljivo menjati vsaj enkrat letno.

  3. OLJNI FILTER

  Oljni filter v vozilu ima funkcijo, da skrbi za čistočo motornega olja in posledično vpliva na samo delovanje motorja. Z rednim vzdrževanjem in skrbjo se tudi podaljša življenjska doba vozila.

  Če boste slišali hrup motorja, se vam bo prižgala lučka za prenizek tlak motornega olja, lučka za napako motorja ali pa boste imeli črno olje na merilni palici za olje, se nemudoma odpodite k avtomehaniku saj se vam prikazujejo indikatorji zamašenega oljnega filtra.

  Oljni filter je nujno zamenjati ob menjavi olja.

  4.FILTER OLJA V AVTOMATSKIH MENJALNIKIH

  Filter olja v avtomatskih menjalnikih

  Vsak mehanični poseg v avtomatski menjalnik obvezno prepustite usposobljenim strokovnjakom zaradi stopnje težavnosti posega. Oljni filter v AM se menja po intervalih, ki so navedeni v lastniški knjižici.

  5. FILTER GORIVA

  V gorivu najdemo nečiste delce, ki povzročajo škodo sestavnim delom motorja. Zaščitno funkcijo pred temi nečistimi delci ima filter goriva.

  Težave z vžigom, upočasnjeno pospeševanje, pretirano tresoč prosti tek in »trokiranje« motorja so pokazatelji zamašenega filtra goriva. V primeru, da zaznate kakšno težavo z vašim vozilom, obiščite avtomehanika, ki vam bo podal strokovno diagnozo vozila.

  1. Uganete kateri filter je tisti pri katerem se čistijo umazani delci iz zraka, ki prihajajo v motor? Tako je, prav ste uganili! To je ZRAČNI FILTER.

  Če se vam bo zgodilo, da boste kar naenkrat imeli TEŽAVE Z VŽIGOM AVTOMOBILA, VEČJO PORABO GORIVA, ZMANJŠANO MOČ POSPEŠEVANJA in ČE SE VAM BO PRIŽGALA LUČKA ZA NAPAKO MOTORJA boste lahko posumili tega krivca. Ob vašem sumu čimprej obiščite strokovnega avtomehanika, ki vam bo opravil kvalitetno diagnostiko vozila.

  Priporočljiva menjava zračnega filtra je ob vsaki menjavi olja.

  2. KABINSKI ZRAČNI FILTER je tisti, ki poskrbi za vaše ugodje med vožnjo. Njegova funkcija je, da odstranjuje umazanijo iz zraka, ki ga med vožnjo vdihavamo v avtomobilski kabini.

  Če se vam bo zamašil kabinski zračni filter boste to prepoznali preko zraka iz ventilatorja saj bo ta imel neprijeten vonj, ventilator bo proizvajal pretiran zvok in delal bo z zmanjšanjo močjo (v hladnem in deževnem vremenu ne bo dovolj močan, da bi vam odrosil vetrobransko steklo).

  Kabinski filter je priporočljivo menjati vsaj enkrat letno.

  3. OLJNI FILTER

  Oljni filter v vozilu ima funkcijo, da skrbi za čistočo motornega olja in posledično vpliva na samo delovanje motorja. Z rednim vzdrževanjem in skrbjo se tudi podaljša življenjska doba vozila.

  Če boste slišali hrup motorja, se vam bo prižgala lučka za prenizek tlak motornega olja, lučka za napako motorja ali pa boste imeli črno olje na merilni palici za olje, se nemudoma odpodite k avtomehaniku saj se vam prikazujejo indikatorji zamašenega oljnega filtra.

  Oljni filter je nujno zamenjati ob menjavi olja.

  4.FILTER OLJA V AVTOMATSKIH MENJALNIKIH

  Filter olja v avtomatskih menjalnikih

  Vsak mehanični poseg v avtomatski menjalnik obvezno prepustite usposobljenim strokovnjakom zaradi stopnje težavnosti posega. Oljni filter v AM se menja po intervalih, ki so navedeni v lastniški knjižici.

  5. FILTER GORIVA

  V gorivu najdemo nečiste delce, ki povzročajo škodo sestavnim delom motorja. Zaščitno funkcijo pred temi nečistimi delci ima filter goriva.

  Težave z vžigom, upočasnjeno pospeševanje, pretirano tresoč prosti tek in »trokiranje« motorja so pokazatelji zamašenega filtra goriva. V primeru, da zaznate kakšno težavo z vašim vozilom, obiščite avtomehanika, ki vam bo podal strokovno diagnozo vozila.